Farkındalıklı Miras Meditasyonu Açığa Çıkarmak Geçmişten bir yolculuğun köklerini keşfetmek için

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Rehavet, stres atma ve psikolojik açınma şeklinde muhtelif amaçlar için birçok değişik kültür ve dinde kullanılmıştır. Meditasyonun zamanı uzun ve karmaşıktır, sadece zamanla iyi mi evrimleştiğini anlamamıza destek olabilecek birkaç mühim nokta bulunmaktadır. Meditasyonun kökenleri Meditasyonun en eski kanıtı, MÖ 2500 ila 1900 yılları aralığında günümüzde Pakistan ve kuzeybatı Hindistan’da gelişen İndus Vadisi Medeniyeti’na kadar uzanır. Bu uygarlıkta meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın bir yolu olarak uygulanıyordu. Antik Hindistan’da Meditasyon Meditasyon, Hindistan’da Vedik dönemde (MÖ 1500-500) daha resmi hale geldi. Bu zamanda meditasyon, reenkarnasyon döngüsünden kurtulmanın bir yolu olarak görülüyordu. Budizm’de Meditasyon Budizm, MÖ 5. yüzyılda Buda olarak da malum Siddhartha Gautama tarafınca Hindistan’da kuruldu. Meditasyon, Budizm’de merkezi bir uygulamadır ve aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak görülür. Taoizm’de Meditasyon Taoizm, MÖ 6. yüzyılda Laozi tarafınca kurulan bir Çin felsefesi ve dinidir. Meditasyon, Taoizm’de merkezi bir uygulamadır ve evrenin temel düzeni olan Tao ile ahenk […]

Farkındalıklı Miras Meditasyonu Açığa Çıkarmak Geçmişten bir yolculuğun köklerini keşfetmek için

Dikkatli Miras: Meditasyonu Açığa Çıkarmak

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Rehavet, stres atma ve psikolojik açınma şeklinde muhtelif amaçlar için birçok değişik kültür ve dinde kullanılmıştır.

Meditasyonun zamanı uzun ve karmaşıktır, sadece zamanla iyi mi evrimleştiğini anlamamıza destek olabilecek birkaç mühim nokta bulunmaktadır.

Meditasyonun kökenleri

Meditasyonun en eski kanıtı, MÖ 2500 ila 1900 yılları aralığında günümüzde Pakistan ve kuzeybatı Hindistan’da gelişen İndus Vadisi Medeniyeti’na kadar uzanır. Bu uygarlıkta meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın bir yolu olarak uygulanıyordu.

Antik Hindistan’da Meditasyon

Meditasyon, Hindistan’da Vedik dönemde (MÖ 1500-500) daha resmi hale geldi. Bu zamanda meditasyon, reenkarnasyon döngüsünden kurtulmanın bir yolu olarak görülüyordu.

Budizm’de Meditasyon

Budizm, MÖ 5. yüzyılda Buda olarak da malum Siddhartha Gautama tarafınca Hindistan’da kuruldu. Meditasyon, Budizm’de merkezi bir uygulamadır ve aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak görülür.

Taoizm’de Meditasyon

Taoizm, MÖ 6. yüzyılda Laozi tarafınca kurulan bir Çin felsefesi ve dinidir. Meditasyon, Taoizm’de merkezi bir uygulamadır ve evrenin temel düzeni olan Tao ile ahenk sağlamanın bir yolu olarak görülür.

Hıristiyanlıkta Meditasyon

Meditasyon, dinin ilk günlerinden beri Hristiyanlar tarafınca uygulanmaktadır. MS 4. yüzyılda, Aziz Benedict, iyi mi meditasyon yapılacağına dair talimatlar içeren manastırlar için bir dizi kaide yazmıştır.

İslam’da Meditasyon

Meditasyon, dinin ilk günlerinden beri Müslümanlar tarafınca uygulanmaktadır. MS 11. yüzyılda, Sufi mistikler, Allah’nın ismini tekrarlamayı içeren zikir isminde olan bir meditasyon biçimi geliştirdiler.

Yahudilikte Meditasyon

Meditasyon, Yahudiler tarafınca dinin ilk günlerinden beri uygulanmaktadır. 16. yüzyılda, Haham Yitzchak Luria, Allah ile sadece kalmayı içeren hitbodedut isminde bir meditasyon biçimi geliştirdi.

Çağıl Felsefede Meditasyon

MS 17. yüzyılda René Descartes ve Baruch Spinoza şeklinde filozoflar zihin ve gövde arasındaki ilişkiyi keşfetmeye başladılar. Bu, felsefi meditasyon isminde olan ve gerçekliğin doğası üstüne düşünmeyi içeren yeni bir meditasyon biçiminin geliştirilmesine yol açtı.

Psikolojide Meditasyon

MS 20. yüzyılda William James ve Carl Jung şeklinde psikologlar meditasyonun zihin ve gövde üstündeki etkilerini incelemeye başladılar. Bu, muhtelif ruh sağlığı problemlerini tedavi etmek için kullanılan klinik meditasyon isminde olan yeni bir meditasyon biçiminin geliştirilmesine yol açtı.

Sorular ve Cevaplar

* Meditasyonun yararları nedir?
* Meditasyonun değişik türleri nedir?
* Meditasyona iyi mi başlayabilirim?

Antet Yanıt
Meditasyon Zamanı Meditasyon, binlerce senedir dünyanın muhtelif kültürlerinde uygulanmaktadır.
Dikkatli Miras Farkındalık, yüzyıllardır Budizm’de uygulanan bir meditasyon türüdür.
Meditasyonun Yararları Meditasyonun fizyolojik ve psikolojik esenlik açısından pek oldukca faydası olduğu gösterilmiştir.
Meditasyon Teknikleri Uygulanabilecek birçok değişik meditasyon tekniği vardır.
Farkındalık Meditasyonu Özellikleri Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana odaklanmaya odaklanan bir meditasyon türüdür.

Dikkatli Miras: Meditasyonu Açığa Çıkarmak

II. Antik Hindistan’da Meditasyon

Meditasyon Hindistan’da binlerce senedir uygulanmaktadır. Meditasyonun en eski kanıtı İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) dayanır. Vedik dönemde (MÖ 1500-500), meditasyon Brahmanik dinin merkezi bir uygulamasıydı. Vedik dönemden felsefi metinlerden oluşan bir koleksiyon olan Upanişadlar, meditasyonla alakalı en eski öğretilerden kimilerini ihtiva eder.

Bunu Gördünüz mü?  Netliği Geliştirin Meditasyonun Zihinsel ve Duygusal Faydaları

Budist geleneğinde meditasyon dhyana olarak bilinir. Buda, meditasyonun aydınlanmaya yahut acıdan kurtulmaya ulaşmanın bir yolu bulunduğunu öğretti. Aydınlanmaya giden Budist yolu üç aşamaya ayrılır: terbiye, konsantrasyon ve bilgelik. Meditasyon, bilgeliğin gelişimine neden olan konsantrasyon uygulamasıdır.

Hindu geleneğinde meditasyona yoga denir. Yoga üstüne aforizmaların bir koleksiyonu olan Yoga Sutraları, MÖ 2. asır civarında Patanjali tarafınca yazılmıştır. Yoga Sutraları, yoganın sekiz ayağını anlatır; bunlardan ilki yama yahut ahlaki davranıştır. İkinci ayak niyama yahut gözlemlerdir. Üçüncü ayak asana yahut duruşlardır. Dördüncü ayak pranayama yahut soluk kontrolüdür. Beşinci ayak pratyahara yahut duyuların geri çekilmesidir. Altıncı ayak dharana yahut konsantrasyondur. Yedinci ayak dhyana yahut meditasyondur. Sekizinci ve son ayak samadhi yahut kurtuluştur.

Meditasyon, Jainizm ve Sihizm şeklinde öteki Hint geleneklerinde de uygulanmıştır. Jainizm’de meditasyona samatha denir. Sihizm’de meditasyona simran denir.

III. Budizm’de Meditasyon

Budizm, MÖ 6. yüzyılda Hindistan’da ortaya çıkan bir din ve felsefedir. Buda yahut “uyanmış fert” olarak malum Siddhartha Gautama’nın öğretilerine dayanır. Budizm, aydınlanma yolunun meditasyon ve farkındalık yöntemiyle bulunduğunu öğretir.

Budizm’de birçok değişik meditasyon uygulaması türü vardır, sadece tüm bunlar zihni sakinleştirme ve derin bir konsantrasyon durumuna yetişme ortak hedefini paylaşır. Meditasyonun uygulayıcıların bilgelik, şefkat ve gerçekliğin doğasına dair içgörü geliştirmelerine destek olduğuna inanılır.

Budizm dünyanın birçok değişik ülkesine yayılmıştır ve şu anda dünyanın en popüler dinlerinden biridir. Meditasyon bütün geleneklerden Budistler tarafınca uygulanır ve psikolojik açınma için kuvvetli bir enstruman olduğuna inanılır.

Dikkatli Miras: Meditasyonu Açığa Çıkarmak

II. Antik Hindistan’da Meditasyon

Meditasyon Hindistan’da binlerce senedir uygulanmaktadır. Meditasyonun en erken kayıtlı kanıtı İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) dayanmaktadır. Vedik dönemde (MÖ 1500-500), meditasyon ahlaki alışkanlık, soluk kontrolü, duruşlar, duyusal geri istifa ve konsantrasyonla beraber yoganın altı ‘uzvu’ndan bir tanesiydi.

Vedik dönemden mukaddes metinlerin bir koleksiyonu olan Upanişadlar, meditasyon üstüne en eski öğretilerden kimilerini ihtiva eder. Bu metinler meditasyonu İlahi ile birliğe ulaşmanın bir yolu olarak tanımlar. Yoga üstüne öncü bir metin olan Patanjali’nin Yoga Sutraları da meditasyonu detaylı bir şekilde ele alır. Patanjali meditasyonu “zihnin, yoğunlaştığı nesne üstünde kesintisiz akışı” olarak tanımlar.

Budist geleneğinde meditasyon ‘samadhi’ olarak bilinir. Buda, meditasyonun acıdan kurtulmanın bir yolu bulunduğunu öğretti. Budist reha yolu çoğu zaman üç aşamaya ayrılır: terbiye, konsantrasyon ve bilgelik. Meditasyon, bilgeliğe ulaşmak için lüzumlu olan konsantrasyonu geliştiren uygulamadır.

Hindu geleneğinde meditasyon ‘dhyana’ olarak bilinir. Hindu mukaddes metinleri meditasyonu İlahi ile birliğe ulaşmanın bir yolu olarak tanımlar. Hinduizm’in mukaddes bir metni olan Bhagavad Gita, “meditasyonun en yüksek yakarma biçimi” bulunduğunu belirtir.

Meditasyon, Jainizm ve Sihizm şeklinde öteki Hint dinlerinde de uygulanmıştır. Jainizm’de meditasyon ‘dhyana’ yahut ‘samadhi’ olarak bilinir. Jain mukaddes makaleleri meditasyonu karmadan kurtulmanın bir yolu olarak tanımlar. Sihizm’de meditasyon ‘simran’ olarak bilinir. Sih mukaddes makaleleri meditasyonu Allah ile irtibat kurmanın bir yolu olarak tanımlar.

Bunu Gördünüz mü?  Ruhsal Sessizlik Rahatlama ve Stresten Kurtulma Rehberi

Dikkatli Miras: Meditasyonu Açığa Çıkarmak

V. Hıristiyanlıkta Meditasyon

Meditasyon yüzyıllardır Hristiyanlar tarafınca uygulanmaktadır ve Hristiyan maneviyatına dahil edilebilecek birçok değişik yol vardır. Birtakım Hristiyanlar meditasyonu Allah ile irtibat kurmanın bir yolu olarak uygularken, ötekiler rahatlamanın ve stresten kurtulmanın bir yolu olarak kullanır. Ek olarak, kişinin tercihlerine bağlı olarak kullanılabilecek birçok değişik Hristiyan meditasyon tekniği de vardır.

En yaygın Hristiyan meditasyon tekniklerinden biri merkezleme duasıdır. Merkezleme duası, basit bir pozisyonda oturmayı ve “İsa” yahut “Rab” şeklinde bir kelime yahut ifadeyi sessiz bir şekilde tekrarlamayı ihtiva eder. Merkezleme duasının amacı zihni sakinleştirmek ve Allah’ya odaklanmaktır.

Bir öteki popüler Hristiyan meditasyon tekniği tefekkür duasıdır. Tefekkür duası sessiz bir şekilde oturmayı ve bir tek Allah’nın varlığının bilincinde olmayı ihtiva eder. Tefekkür duası çoğu zaman merkezleme duasıyla beraber yapılır ve kişinin Allah ile ilişkisini derinleştirmeye destek olabilir.

Meditasyon, Allah ile irtibat oluşturmayı ve inançlarında büyümeyi hedefleyen Hristiyanlar için kıymetli bir enstruman olabilir. Ek olarak stresi azaltmanın ve genel refahı iyileştirmenin de yararlı bir yolu olabilir. Hristiyan meditasyonu hakkındaki daha çok data edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur.

Dikkatli Miras: Meditasyonu Açığa Çıkarmak

VI. Hıristiyanlıkta Meditasyon

Meditasyon yüzyıllardır Hristiyanlar tarafınca uygulanmaktadır ve bunu psikolojik uygulamanıza dahil etmenin birçok değişik yolu vardır. Birtakım Hristiyanlar meditasyonu Allah ile irtibat oluşturmak için kullanırken, ötekiler bunu zihinlerini sakinleştirmek ve duaya odaklanmak için kullanır. Ek olarak, merkezleme duası, tefekkür duası ve soluk duası şeklinde birçok değişik Hristiyan meditasyon tekniği de vardır.

Meditasyonu Hristiyan uygulamanıza dahil etmekle ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak mevcuttur. Hristiyan meditasyonu hakkındaki kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak, bilhassa Hristiyanlar için tasarlanmış meditasyon grupları ve inzivalar da bulabilirsiniz.

Meditasyon, psikolojik açınma ve dönüşüm için kuvvetli bir enstruman olabilir. Allah ile irtibat kurmanıza, inancınızı derinleştirmenize ve hayatınızda refah ve sükünet bulmanıza destek olabilir. Yeni bir şey denemeye açıksanız, sizi Hristiyan meditasyonunu keşfetmeye teşvik ediyorum. Hayatınıza ne kadar yarar sağlayabileceğine şaşırabilirsiniz.

VII. Psikolojide Meditasyon

Psikoloji, zihin ve davranışın ilmi çalışmasıdır. Meditasyonun, stresi azaltma, ruh halini iyileştirme ve dikkat ve odaklanmayı artırma dahil olmak suretiyle zihinsel esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir.

Meditasyonu ruhsal uygulamanıza dahil etmenin birçok değişik yolu vardır. Yaygın bir yaklaşım, yargılamadan şimdiki ana dikkat etmeyi içeren farkındalık meditasyonunu kullanmaktır. Farkındalık meditasyonunun kaygıyı, depresyonu ve stresi azaltmada müessir olduğu gösterilmiştir.

Başka bir yaklaşım, kendine ve başkalarına karşı şefkat ve acıma duygularını geliştirmeyi içeren şefkat temelli meditasyonu kullanmaktır. Şefkat temelli meditasyonun hiddet, düşmanlık ve saldırganlığı azaltmada müessir olduğu gösterilmiştir.

Meditasyon dikkat ve odaklanmayı geliştirmek için de kullanılabilir. Bir emek harcama, farkındalık meditasyonunun insanların emek harcama hafızalarını ve dikkat sürelerini geliştirmelerine destek bulunduğunu buldu.

Genel hatlarıyla, meditasyon zihinsel sağlığı ve refahı iyileştirmek için kullanılabilecek kuvvetli bir araçtır. Her yaştan ve geçmişten insan tarafınca kullanılabilen güvenilir ve müessir bir uygulamadır.

Bunu Gördünüz mü?  Farkındalıkla Yaşamanın Sanatı İçsel Huzur İçin Varlığı Nasıl Yetiştirebiliriz

Çağıl Felsefede Meditasyon

Meditasyon, yüzyıllardır filozoflar tarafınca farkındalık, odaklanma ve içgörü geliştirmenin bir yolu olarak uygulanmıştır. Çağıl felsefede meditasyon, gerçekliğin doğası, kişilik ve şuur dahil olmak suretiyle muhtelif mevzuları keşfetmek için kullanılmıştır.

Meditasyon hakkındaki yazan en malum filozoflardan bazıları René Descartes, Baruch Spinoza, William James ve Ludwig Wittgenstein’dır. Descartes, meditasyonu bilmiş olduğu her şeyden kuşku etmek ve kuşku edemeyeceği tek şeyi bulmak için bir yol olarak kullandı: kendi varlığı. Spinoza meditasyonu, Allah’ya karşı entelektüel bir sevgi durumuna ulaşmanın bir yolu olarak kullandı. James meditasyonu, zihin ve gövde arasındaki ilişkiyi incelemenin bir yolu olarak kullandı. Wittgenstein meditasyonu, dilin sınırlarını keşfetmenin bir yolu olarak kullandı.

Günümüzde meditasyon, filozoflar tarafınca gerçekliğin doğasını ve insan durumunu keşfetmenin bir yolu olarak kullanılmaya devam ediyor. Ek olarak filozoflar tarafınca dünya hakkındaki yeni düşünme yolları geliştirmek ve sorunları sökmek için de kullanılıyor.

Meditasyonun çağıl felsefeye meydana getirdiği en mühim katkılardan bazıları şunlardır:

  • Farkındalık teriminin gelişimi
  • Zihin ve gövde arasındaki birlikteliğin keşfi
  • Kendimiz hakkındaki yeni düşünme yollarının geliştirilmesi
  • Gerçekliğin doğasının keşfi

Meditasyonun psikoloji, tıp ve öğrenim şeklinde öteki alanların gelişiminde de mühim tesiri olmuştur.

IX. Psikolojide Meditasyon

Meditasyon son yıllarda psikologlar tarafınca kapsamlı bir biçimde incelenmiştir. Meditasyonun zihinsel esenlik için stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltma; ruh halini iyileştirme; odaklanmayı ve dikkati artırma; ve yaratıcılığı güçlendirme şeklinde bir dizi faydası olabileceğine dair giderek artan kanıtlar bulunmaktadır.

Meditasyon üstüne en malum çalışmalardan bazıları Massachusetts Tıp Fakültesi’nde emekli tıp profesörü olan Dr. Jon Kabat-Zinn tarafınca yürütülmüştür. Kabat-Zinn, stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmada müessir olduğu yayınlanan bir meditasyon türü olan farkındalık temelli stres azaltmayı (MBSR) geliştirmiştir. MBSR yaygın olarak incelenmiş olup artık muhtelif ruh sağlığı hastalıkları için bir tedavi olarak sunulmaktadır.

Öteki emek harcamalar, meditasyonun dikkat ve bellek şeklinde bilişsel işlevleri de geliştirebileceğini göstermiştir. Meditasyon ek olarak yaratıcılığı ve sorun çözme becerilerini artırmaya destek olabilir.

Genel hatlarıyla, meditasyon üstüne meydana getirilen araştırmalar, bunun zihinsel sağlığı ve refahı iyileştirmek için faydalı bir enstruman olabileceğini öne sürüyor. Meditasyon hakkındaki daha çok data edinmekle ilgileniyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak yöresel topluluğunuzda dersler ve atölyeler bulabilirsiniz.

S: Meditasyon nelerdir?
C: Meditasyon, kişinin dikkat ve farkındalığını eğitmek için farkındalık, soluk egzersizleri yahut yoga şeklinde bir teknik kullandığı bir uygulamadır.

S: Meditasyonun yararları nedir?
A: Meditasyonun fizyolojik ve psikolojik esenlik açısından stresi azaltma, uykuyu iyileştirme ve ruh halini iyileştirme şeklinde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Meditasyona iyi mi başlayabilirim?
A: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır ve başlamanın en iyi yolu sizin için işe yarayan bir teknik bulmaktır. Birtakım popüler yöntemler içinde farkındalık meditasyonu, yoga ve soluk egzersizleri bulunur. Başlamanıza destek olmak için çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak bulabilirsiniz.

Mehmed Karadeniz, teknolojiye olan ilgisiyle genç yaşlarda blog dünyasına adım atmış bir girişimcidir ve dijital içerik üretimi konusunda geniş bir deneyime sahiptir. Üniversite yıllarında bilgisayar mühendisliği eğitimi almış, bu alandaki bilgisini blog yazılarıyla paylaşarak geniş bir kitleye ulaşmayı başarmıştır. Naelf.com'u kurarak teknoloji, yazılım ve yaşam tarzı konularında okurlarına en güncel ve güvenilir bilgileri sunmayı hedeflemiştir.

  • Toplam 144 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Sakin ve Toparlanmış Meditasyonun Hayatınızı İyileştirebileceği 5 Yol

Meditasyon 3 ay önce

İçindekilerII. Meditasyonun YararlarıIII. Meditasyon Iyi mi YapılırIV. İnsanların Meditasyon Yaparken Bitirdikleri Yaygın YanlışlarV. Muayyen Durumlar İçin Meditasyonun YararlarıII. Meditasyonun YararlarıVII. Yeni Başlayanlar İçin MeditasyonIX. Meditasyon Hakkındaki SSSIX. Meditasyon Hakkındaki SSSMeditasyon Hakkındaki SSS Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Bütün kültür ve dinlerden insanoğlu tarafınca zihinsel ve fizyolojik sağlıklarını iyileştirmek için kullanılır. Meditasyonun pek fazlaca faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır: Azaltılmış stres Geliştirilmiş odaklama Artan saadet Azalmış endişe İyileştirilmiş uyku Gelişmiş yaratıcılık Gelişmiş ilişkiler Artan farkındalık Meditasyonun yararları ile alakalı daha çok data edinmek istiyorsanız, sizin için birçok kaynak mevcuttur. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak mahalli topluluğunuzda meditasyon dersleri de bulabilirsiniz. Meditasyon, hayatınızda derin bir tesir yaratabilecek sıradan bir uygulamadır. Stresi azaltmanın, odaklanmanızı geliştirmenin ve daha dengeli bir yaşam yaşamı sürdürmenin bir yolunu arıyorsanız, meditasyonu denemenizi tavsiye ederim. Meditasyonun Yararları Stres Yok etme Stresi azaltır Meditasyonun, stres hormonu olan kortizol seviyelerini düşürerek stres seviyelerini azalttığı gösterilmiştir. […]

Netliği Geliştirin Meditasyonun Zihinsel ve Duygusal Faydaları

Meditasyon 4 ay önce

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Zihninizi şimdiki ana odaklanmaya ve dikkat distribütör şeylerden kurtulmaya eğitmenin bir yoludur. Meditasyonun hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir.İçindekiler## Meditasyonun Faydaları## Meditasyonun Faydaları4. İnsanların Meditasyon Yaparken Icra ettiği Yaygın Yanlışlar5. Meditasyonun Fizyolojik Sıhhat İçin Faydaları6. Duygusal Sıhhat İçin Meditasyonun Faydaları7. Duygusal Sıhhat İçin Meditasyonun FaydalarıMeditasyonun Psikolojik Sıhhat İçin Faydaları9. Meditasyonun İlişkiler İçin Faydaları Meditasyonun hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Meditasyon her insanın öğrenebileceği sıradan bir uygulamadır. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır sadece temel adımlar aynıdır. Meditasyona adım atmak için adımlar şunlardır: İnsanların meditasyona ilk başladıklarında bitirdikleri birkaç yaygın hata vardır. İşte bu hatalardan kaçınmak için birkaç ipucu: Meditasyonun fizyolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun fizyolojik sıhhat için yararlarından bazıları şunlardır: Meditasyonun ruh sağlığı için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun ruh sağlığı için yararlarından […]

Derin Nefes, Derin Varlık Daha Büyük Farkındalık İçin 5 Temel Egzersiz

Meditasyon 4 ay önce

(*5*)İçindekilerDerin Soluk Alma ve Farkındalık Egzersizlerinin YararlarıDerin Soluk Alma ve Farkındalık Egzersizleri Iyi mi UygulanırBayağı Farkındalık EgzersizleriII. Farkındalığın YararlarıIII. Farkındalık Iyi mi UygulanırFarkındalık EgzersizleriFarkındalık MeditasyonuVI. Farkındalık MeditasyonuVII. Farkındalık Günlüğü TutmaYeni Başlayanlar İçin FarkındalıkIX. İşyerinde Farkındalık Derin soluk alma ve farkındalık egzersizleri stresi azaltmak, odaklanmayı geliştirmek ve farkındalığı çoğaltmak için kuvvetli araçlardır. Bu uygulamalar bedeniniz ve zihninizle irtibat kurmanıza ve kaosun ortasında bir sakinlik ve rahatlık duygusu bulmanıza destek olabilir. Bu yazımızda derin soluk almanın ve farkındalık egzersizlerinin faydalarını ele alacağız ve evde deneyebileceğiniz birkaç bayağı egzersiz için talimatlar vereceğiz. Derin Soluk Alma ve Farkındalık Egzersizlerinin Yararları Derin soluk alma ve farkındalık egzersizleri pek oldukca yarar sağlayabilir, bunlardan bazıları şunlardır: Azaltılmış stres Geliştirilmiş odaklama Artan gevşeme İyileştirilmiş uyku Azaltılmış ağrı İyileştirilmiş ruh hali Gelişmiş yaratıcılık Artan farkındalık Bu egzersizler bilhassa stres, endişe yahut depresyonla savaşım eden kişiler için yararlı olabilir. Ek olarak genel refahlarını iyileştirmenin yollarını arayan kişiler için de yararlı […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele